ImpactprijS 2020 STEM OP ONS

Pareltjes van samenwerking voor het patiëntenperspectief in de spotlights:

STEM OP ONS OP 1 OKTOBER A.S.! (klik hier voor meer informatie)

PGOsupport zet projecten en initiatieven in het zonnetje die met gezamenlijke inzet van het patiëntenperspectief impact hebben op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven.

Ruim 30 projecten en initiatieven zijn aangemeld. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen 14 projecten genomineerd. Tijdens de online talkshow op 1 oktober 2020 maken we de winnende projecten bekend. Bron: -PGOsupport-

Zoals jullie allemaal weten werkt het EDS-Fonds samen met de Stichting Amy’s Battle en de ME/cvs Vereniging aan een project mbt Hoog cervicale instabiliteit/hypermobiliteit bij patienten met EDS of ME/cvs.

Door het ontbreken aan inzichten rondom EDS en ME/cvs met betrekking tot bovengenoemd probleem wordt dit vooralsnog weggezet als psychische aandoening terwijl dit niet zo is. Wij hebben deze vicieuze cirkel verbroken door deze problematiek onder de aandacht te brengen bij een vooraanstaand neurochirurg in Leiden.

Door onze samenwerking hebben wij bereikt dat er een studie gestart zal worden teneinde erkenning te krijgen van deze aandoening en dus herkenning. De bedoeling is dat uiteindelijk iedereen in Nederland behandeld kan worden en dit gewoon vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Wij hebben ons project Hoog cervicale instabiliteit/hypermobiliteit bij patienten met EDS of Me/cvs aangemeld voor de Impactprijs 2020 en zijn genomineerd. Dit betekent dat jullie mee kunnen stemmen voor de Publieksprijs van 3000 Euro! Hiervoor moet je je wel aanmelden (klik hier) voor de online bijeenkomsten. Tijdens de online talkshow op 1 oktober 2020 maakt PGO-support de winnende projecten bekend.

Stem op ons! Er zijn 3 juryprijzen van elk € 4.000,- en een publieksprijs van € 3.000,-. Er komt een video over ons project. De deelnemers aan de talkshow kiezen op 1 oktober hun favoriet voor de publieksprijs.

Ben je van de partij?

Leerzame en leuke, inspirerende online bijeenkomsten.
Via je laptop of tablet ontdekken hoe we samen meer kunnen betekenen voor de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Waardevolle kennis om zelf mee #aandeslag te gaan.
Deelname is kosteloos.

In september
• 4 inspirerende sessies over hoe je met het patiëntenperspectief het verschil kunt maken
• video’s van de genomineerden voor de Impactprijzen

Op 1 oktober
• de finale met een interactieve online talkshow:
vol tips en informatie van prominenten, stemmen voor de publieksprijs én een vrolijke noot.

Bovendien zorgen wij voor een hapje en een drankje bij jou thuis!
Bekijk het programma en meld je aan (klik hier)

Bron: -PGO-Support-

#impactprijs2020 #impactprijs #PGOSupport #EDSFonds #MEcvsVereniging #AmysBattle #EDS #ME #CCI #AAI #LUMC #fusion #stemopons #stemmen #publieksprijs