Huize SBB deel 2

Ingrediënt nummer 1: Een verstandskies (ja, ja ik heb nog een klein beetje verstand) die zit te vervelen. Begin januari was ik hiermee naar de tandarts gegaan.

Conclusie: ERUIT met dat ding.

Kaakchirurg

Maar daar ga ik mijn handen niet aanbranden, een doorverwijzing naar de kaakchirurg. En zo was het DE dag dat ik naar de kaakchirurg moest. O, ja vergeet ik er even bij te vermelden dat ik liever een volledige operatie e heb dan een tandarts of een kaakchirurgie die in mijn mond zit.

En ik kan je één ding vertellen, de laatste operatie ging daarna niet zo goed (red. wakker worden met 7 artsen en IC crash kar).

DE dag van het bezoek aan de kaakchirurg. Manlief zorgde ervoor dat hij mee mocht. Eenmalig binnen werd er opnieuw een foto gemaakt (zonde van het geld, want de andere foto was zeker 3 a 4 weken oud). Op door naar de kaakchirurg…..

Conclusie: Mevrouw u doet tandenknarsen, een verstandskies daar heb je last van voor je 18de,  u krijgt leefregels mee en u moet maar even naar de fysio gaan want het is uw kauwspier.

Tandenknarsen?? Nou mijn man roept er niets over, die verstandskies doet echt zeer, de leeftijd is het dubbele van 18, de leefregels doe ik al en die fysio komt niet aan mijn lijf!

De leefregels zijn om te lachen want kauwgom knabbelen doe ik al 15 jaar niet meer, kroketten eet ik niet ivm koolhydraatarm eten, stukken uit een appel bijten lukt me al jaren niet meer door de EDS en die fysio ga ik van gruwen…….En ik weet zeker dat het mijn verstandige kies is.

Binnen 3 minuten stond ik buiten, manlief voor niets vrij genomen, boos en chagie dat ik niet serieus ben genomen.

Want tja een EDS-er kent zijn lijf nog beter dan die arts. Mijn lijf zegt dat die verstandige kies gedraaid ligt in mijn mond,  tegen mijn wang aan ligt, hierdoor krijg ik pijn in mijn kaak. De oorzaak verstandskies, gevolg kaak.

communication-1015376_1920

Nog voordat ik bij de auto ben, bel ik de tandarts op. Zij is enorm verbaasd. 2  Dagen later moet ik langs komen. Ze wil opnieuw zelf kijken maar is ervan overtuigd dat het de kies is.

Het is woensdag en daar zit ik dan bij de tandarts. Alle andere afspraken afgezegd. Ze kijkt, voelt en vraagt. Ik ben er net als jij van overtuigd dat het de kies is. Ik ga zelf bellen naar het ziekenhuis, want ik wil zeker weten dat er iemand anders naar kijkt. Vrijdags mag ik er al heen. De arts geeft direct aan dat hij zich in heeft gelezen (jippie). Samen kijken we en hij is ook van mening dat het de kies is.

Ik mag blijven liggen, hij verdoofd, ik blijf liggen, en blijf liggen. Het duurt lang. De assistente heeft meer haast dan de arts. Zij zegt ”zullen we beginnen? De arts zegt: nee ik wacht nog even wat langer, ik werk dit eerst af en jij mag dat nog even doen. De verdoving werkt uiteindelijk.

De arts trekt mijn kies maar halverwege zegt hij: Mevrouw, u heeft helemaal gelijk! De kies ligt volledig gedraaid! Ik ben blij dat ik niet gek ben geworden.

Gevolg kies eruit! Hechtingen erin! Hop naar huis!

Agenda

Opgeteld die week had ik 8 medische afspraken, planning 3 keer op zijn kop want soms kan het niet anders. Ik heb pijn en voel me verschrikkelijk.

Wat ik toen nog niet wist was dat de week erop een nog pittigere week zou worden. Waarvan mijn mooie planning nog erger in de soep liep!

Opladen

Deze week is het hopelijk de week van bijtanken…………Geen rare dingen…………Gelukkig heb ik nog verstand over!

Februari 2019