Respect

Wederzijds vertrouwen en respect………………

Dit zijn gevleugelde woorden voor mij en misschien wel DE belangrijkste woorden. Naar aanleiding van een nogal felle reactie gisteren, op een blog van mij, wil ik het daar vandaag even over hebben. Dit gaat niet zo zeer over EDS, maar over waarden en normen in het algemeen.

Elke blog die ik schrijf mag op gereageerd worden, graag zelfs, want het is immers de bedoeling dat we samen sterker worden en ervaringen uit kunnen wisselen. Feedback is belangrijk en kennis moet gedeeld worden.

Wanneer ik iets schrijf gaat het meestal over mij of over iets dat ik mee gemaakt heb, soms deel ik een blog van iemand anders, maar dan staat de auteur vermeldt.

Wat ik graag zou zien is, dat wanneer mensen tips of ervaringen willen delen, dat dit dan ook gebeurd maar wel met respect. Je kunt het ergens niet mee eens zijn, dat lijkt mij niet meer dan normaal, je kunt een totaal andere ervaring hebben, dat is ook volkomen normaal, maar………………….ik vind het wel heel prettig dat je je reactie onderbouwt. Waarom ben je het ergens niet mee eens, wat zijn jouw ervaringen en welke ervaringen heb je dan. Als je zelf iets geprobeerd hebt dat positief of misschien negatief uitgepakt is, leg dan even uit WAT je geprobeerd hebt, waarom je dat nu juist geprobeerd hebt en wat je ervaringen zijn. Indien je overtuigd bent van datgene dat je nu doet, hoe je nu leeft, leg dan heel duidelijk uit hoe, wat en waarom. Ik tolereer geen schuttingtaal, geen ongefundeerde meningen of iemand die iets roept en vervolgens de discussie niet meer aangaat. Ook wil ik dat de ander in zijn waarde gelaten wordt!! Respect dus.

Bedenk dat een geschreven woord, totaal anders is dan een gesproken woord. Je ziet elkaar niet dus de non-verbale communicatie ontbreekt in zijn geheel en wanneer iemand lelijke woorden gaat gebruiken, dan komt dit bij mij agressief over OOK wanneer dit goed bedoeld is!! In het vervolg zal ik dergelijke commentaren ook verwijderen, het geeft onrust en draagt niets bij aan de discussie/het gesprek. Ik wil op een volwassen manier met elkaar in gesprek kunnen gaan en dat we respect hebben voor elkaars mening en manier van leven. Wederzijds respect en vertrouwen dus.

We agree to disagree!!

Geef een reactie