Voorlichting scholen…..

Hulp gevraagd met betrekking tot het geven van voorlichting op scholen….

 

Zoals ik al eerder heb aangegeven vind ik het heel belangrijk om meer bekendheid te geven aan de Ehlers Danlos Syndromen en wil o.a. beginnen met voorlichting op scholen. Inmiddels hebben ook al een aantal lotgenoten aangegeven dat zij hier graag aan mee willen werken wat heel erg fijn is, want ik kan dit absoluut niet alleen!

Hoe meer vrijwilligers die hiertoe bereid zijn des te meer scholen we bereiken en het blijft niet alleen bij voorlichting geven, maar er zal ook een vraag gekoppeld worden aan de school en wel of ze een inzamelingsactie willen houden bijvoorbeeld ophalen van lege flessen en het doneren van statiegeld en/of een sponsorloop waarbij de kinderen kunnen vragen om een donatie aan familie, vrienden en kennissen.

Zodra er meer geld in de kas komt van het EDS-Fonds, kan ik ook reiskosten gaan vergoeden aan vrijwilligers en kunnen zij dus meer scholen bereiken, meer bekendheid en meer donaties. Donaties die zo hard nodig zijn voor alle leuke acties die in mijn hoofd zitten om meer bekendheid te geven aan EDS (en daar valt dus ook HSD onder).

Ik ben momenteel op zoek naar ouders/kinderen (jong volwassenen) die al eens voorlichting gegeven hebben omdat hun eigen kind/of zelf EDS heeft/hebben en men dus een presentatie, filmpje of spreekbeurt hebben gegeven over deze aandoening.

Het gaat er om dat we een korte impressie geven van EDS:

  • wat is EDS,
  • waardoor wordt het veroorzaakt,
  • waar lopen we tegenaan,
  • wat kan een school doen om te ondersteunen en
  • waar moeten leerkrachten goed op letten.

Heb je ervaring en materiaal dat ik kan en mag gebruiken om met een team aan de slag te gaan reageer dan door onderstaand contactformulier in te vullen:

Geef een reactie