Pijn is fijn……………

……………maar invaliderend en isolerend!

Zoals jullie weten had ik de morfinepleisters aan de kant gegooid met het oog op de nieuwe verkeerswet en drugs. Ter vervanging heb ik smelttabletten gekregen voor onder de tong zodat ik het beter zelf kan regelen in plaats van een 24-uurs afgifte die volgens de nieuwe verkeerswet zou leiden tot inbeslagname van mijn rijbewijs en waarbij ik zelfs met de elektrische rolstoel geen gebruik van het fietspad mag maken.
 
‘Elk voordeel heeft een nadeel en andersom’
Doordat ik het nu zelf kan regelen ben ik minder moe en weet ik gewoon dat wanneer ik de tabletten 3 dagen achtereenvolgens inneem ik na die dagen moet laxeren, maarrrrrr…..het grote nadeel is dat ik NIETS tot bijna niets kon doen aan de Stichting EDS-Fonds!!!
 
Ik slaap slechter, word wakker met pijn en kan gewoon niet zitten omdat mijn rug gewoon schreeuwt in mijn oor (luister naar het gefluister van je lijf voor het schreeuwt) om aan te geven dat mijn wervelkolom nogal losjes en instabiel is. Facetgewrichten wrijven lekker over elkaar heen en soms moet ik met een ruk of overstrekken de ‘knelpunten’ weer even toespreken. Hangen aan een kozijn of ondersteboven in mijn rolstoel liggen behoort ook tot de verlichtende opties.
 
De smelttabletten vind ik ronduit smerig, zo smerig dat ik er bijna van moet braken en dat is dus de reden dat ik deze zo min mogelijk inneem………. Niet slim want ik raak daardoor ook best wel in een isolement. Ze zullen deze tabletten met opzet zo smerig hebben gemaakt? Alhoewel dit niet slim is van de farmaceutische industrie, want dit scheelt toch omzet.
 
Ik ga de komende dagen dus proberen om elke ochtend een smelttablet in te nemen (staat dan ook iets klaar om de bittere en vieze smaak direct weg te spoelen) zodat ik in elk geval ‘s ochtends iets kan doen voor de Stichting EDS-Fonds, want er ligt nog zoveel werk en zoveel plannen en ideeën die ik dolgraag verder wil uitwerken.
 
Misschien ga ik zelfs wel proberen om een lagere dosering aan pleisters te plakken zodat ik een soort van aftopping van de pijn heb en in combinatie met een smelttablet kan kiezen wat ik die dag verder ga doen. Autorijden of niet. En als laatste optie ga ik naar een pijnkliniek met mijn vraag in de hoop dat zij nog iets kunnen verzinnen, want ik wil gewoon kunnen functioneren, maar OOK deelnemen aan het verkeer!!
 
Ik weet dat de KNMP nog steeds erg druk is en een aantal Kamervragen heeft ingediend met betrekking tot de nieuwe verkeerswet omdat er naar schatting toch zo’n miljoen mensen gedupeerd worden en dan hebben we het nog niet eens over de mensen met ADHD die juist beter kunnen deelnemen aan het verkeer door hun medicatie. Maar deze discussie wordt overal al gevoerd dus ga ik hier niet verder bespreken……….
 
To be continued.

Geef een reactie