Magnesium…tegen oorsuizen (bij gebruik LDN).

Vitamine insufficiëntie komt vaak voor bij het Ehlers-Danlos Syndroom en lijkt heel simpel, maar daar zit denk ik nu net het ‘geheim’.

Jaren geleden zat ik er zelf middenin, in de voedingssuppletie dan wel te verstaan, en had me daar echt in verdiept. Inmiddels is die kennis verouderd en gezakt tot op de bodem van mijn hersenpan. Nu is mijn mede oprichter Michael Eekhof (oud collega en lotgenoot) inmiddels orthomoleculair therapeut en die weet alles van deze materie dus vraag ik hem altijd om raad.

Zoals jullie weten had ik alle pijnstillers en dus ook de maagbeschermer aan de kant gegooid. Dit klinkt heel simpel in 1 zin, maar het was best een stap en mindsetting kwam ook om de hoek kijken, want de pijn is niet weg of zo. Niet dat ik op een ochtend wakker werd en dacht “Hey wat mis ik? Oh ja de pijn is weg.”

Een aantal maanden geleden ben ik gestart met LDN (klik hier), dat is op zich niet iets nieuws, want Naltrexone wordt al jaren voorgeschreven bij bijvoorbeeld alcoholverslaafden (om er vanaf te komen wel te verstaan), maar er waren ook een aantal bijwerkingen die men verder ging onderzoeken en het bleek dat deze positieve bijwerkingen (meer energie, minder pijn en goede invloed op ons afweermechanisme) ook al in een veel lagere dosering te bereiken was. Hiermee is men verder aan de slag gegaan en daar kwam dus het Low Dose Naltrexon uit voort. Omdat er al een FDA afgegeven was voor de Naltrexon en het ‘verdienmodel’ bij deze hele lage dosering niet echt bijdraagt aan de kosten van een FDA heeft men besloten dit traject niet aan te gaan/te starten voor de LDN. Dan komt het volgende: LDN wordt dus vaak niet vergoed door de zorgverzekering. Er kwamen natuurlijk allerlei apotheken etc die het dan wel wilden maken en die vragen er dan ook weer bijzondere prijzen voor maar wat nog belangrijker is, is dat je vaak niet weer met welke vulstoffen men werkt om tot een tablet te komen, want daar houden wij ons weer niet mee bezig, behalve wanneer je zoals ik hier heel heftig op kan reageren.

Ik bestelde dus via de huisarts gewoon 1 tablet Naltrexon en heb daar zelf LDN van gemaakt, klinkt heel ingenieus, maar is reuze eenvoudig. Recepten staan ook overal op internet en het is niet anders dan verdunnen en oplossen 😉

Het opbouwen ging prima, ben maar 1 dag misselijk geweest en kreeg echt veel meer energie. Ik begon met innemen voor het slapen gaan, maar omdat ik dan de andere dag tegen 15 uur echt ‘inkakte’ en in slaap viel, ben ik het ‘s ochtends in gaan nemen en dat gaf een goed resultaat. Je begint eigenlijk allemaal rond de 0,5 mg en dat bouw je na 2 weken langzaam op. Tegen dat ik op 2 mg zat, vloog mijn hart echt door de bocht. Hartkloppingen, duizelig, zweetaanvallen, vreselijke droge mond en oorsuizen. Beroerd was ik er van en baalde als een stekker. Er zat niets anders op dan te minderen en zelfs op een gegeven moment te stoppen. Na 1 week gestopt te zijn voelde ik me in elk geval alweer wat beter, de hartkloppingen, zweetaanvallen, droge mond en duizeligheid waren weg, maar het oorsuizen bleef. Blijft eigenlijk want ik heb het nu nog….. Ik kreeg de tip om Magnesium te gaan slikken.

Hebben jullie wel eens gekeken hoeveel soorten Magnesium er zijn? Met en zonder Taurine of Calcium, Citraat, Malaat, Ascorbaat of Bisglycinaat en dan was er ook nog een Trio. Jawel, ik zag door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kon ik dus even persoonlijk contact krijgen, in dit geval met mijn collega Michael Eekhof en uitleggen dat ik Magnesium wilde gaan gebruiken en waarvoor en dat ik absoluut geen Calcium mag slikken in verband met mijn Sarcoidose (verhaal apart).

Gisteren besteld en vandaag al binnen, ga dus braaf 3 maal daags 1 tablet slikken en hou jullie op de hoogte. Zou heerlijk zijn wanneer het oorsuizen zou verdwijnen. Ben inmiddels wel weer heel voorzichtig begonnen met om de dag 0,5 mg LDN om dit weer heel langzaam op te bouwen, maar de grens is voor mij wel/geen hartkloppingen!

Wordt vervolgd….

 

Geef een reactie