Acacia Vezels bij EDS/HSD…..

….Testen….

Ik ga deze acacia vezels testen, omdat mensen met EDS/HSD vaak grote hinder ondervinden met de stoelgang en ik daarnaast ook  last heb van een ‘dumping-syndroom‘ en hoop op deze manier minder klachten te hebben en dat de stoelgang nu eens normaal blijft, want dit zou toch ook heel erg mooi meegenomen zijn. Nu moet ik laxeerdagen inlassen en dan ben ik aan huis gebonden (voor de veiligheid van mezelf en anderen). Ik hou jullie op de hoogte……..to be continued!

Acacia Vezels als supplement

M.R. Eekhof

 

Acacia vezels is afkomstig van twee soorten bomen die beiden van origine te vinden zijn in Afrika. Daarnaast komen deze bomen voor in het zuiden van Europa. Deze bomen (Acacia Senegal en Acacia seyal) bevatten een sap dat, eenmaal gedroogd, een vezel poeder vormt. Deze vezel wordt ook vaak aangeduid als acacia gom of acaciagom, en wordt vaak toegevoegd aan voedingsmiddelen om de textuur en consistentie te verbeteren.

Het toevoegen van acacia vezels aan soep of een saus zal deze dikker en gladder maken.

Wat is er bijzonder aan Acacia vezels?

Acacia vezels zijn goed oplosbaar in water. Het lost niet alleen goed op, maar absorbeert ook water als de acacia vezels eenmaal in het spijsverteringsstelsel zijn.
Als het water absorbeert, zet het uit en wordt dikker, net als een gel. Deze gel helpt het “vullen” van je darmen. Dus je hoeft niet zo veel te eten als voorheen om vol te zitten en een tevreden gevoel te krijgen. Dit effect helpt je om je energieker te voelen en verzadigd langer. Dit verhelpt het verlangen naar tussendoortjes en snaaibuien.
Tevens kan het helpen om kleinere porties te nuttigen van de hoofdmaaltijden.

De darmflora

Acacia vezel heeft bijkomende voordelen naast de eetlust controle. Veel belangrijker nog, is het effect van bijna alle vezels op de darmflora. De darmflora (alle goede bacteriën in de darm) is zeer belangrijk voor de gezondheid. Acacia vezels zijn bijzonder ten opzichte van de andere vezels omdat Acacia de slechte bacteriën lijkt te remmen. Bovendien bevorderd het juist de goede bacteriën in groei en aantal.

Daarnaast hebben veel andere vezels bijwerkingen. Zoals flatulentie. Gasvorming. Krampen. Bij Acacia Vezels worden aanzienlijk minder bijwerkingen gemeld.

Acacia vezels ondersteunt een gezond hart en bloedvaten. Het kan je helpen om cholesterol te verlagen. Vezels binden met afvalstoffen en toxines en helpen het lichaam met het uitscheiden ervan.
Als je lijdt aan een aandoening, zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS), kunnen acacia vezels zeer gunstig zijn voor jou.

Het toevoegen van acacia vezels aan je dagelijkse routine

De gemakkelijkste manier is een poeder. Acacia poeder heeft geen duidelijke kleur, overheersende smaak of geur, dus het kan gemakkelijk worden toegevoegd aan een glas water. Of in een ​​smoothie. Of voeg het een keer toe aan bijvoorbeeld pastasaus om meer vezels in je maaltijden te krijgen. De smaak van acacia vezels is zeer licht zoet. De kleur van het poeder is beige tot wit.

Acacia VezelsJe kunt ook 30 minuten voor het eten een theelepel Acacia Vezels oplossen in water en opdrinken. Hierdoor onderdruk je mogelijk je eetlust wat. Uiteraard alleen als je nodig moet afvallen.

Van groot belang bij alle vezel producten is om ruim voldoende water te drinken. Zodat de vezels in opgeloste staat het hele verteringskanaal doorkomen. Minder goed oplosbare vezels hebben nog meer water nodig anders veroorzaken ze juist obstipatie.

Acacia Vezels als supplement kopen

acacia vezels kopen

Inhoud: 500 gram Acacia poeder. Goed voor ca. 150 doseringen.
Acacia vezels zijn een uitstekende aanvulling op de dagelijkse inname van voedingsvezels.

Bewaren:
Droog en koel (maar niet in de koelkast). Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Dosering:
1-2 theelepel(s) Acaciavezels per dag met ruim voldoende water innemen, of zoals geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.

Geschikt voor:
vegetariërs en veganisten. Mogelijk niet geschikt tijdens de zwangerschap.

Acacia Vezels zijn zeer belangrijk voor een gezonde darmflora en regelmatige stoelgang.

Ze reinigen de darmen en zijn een voedingsbron (prebiotica) voor probiotica. Omdat vezels een verzadigend effect hebben kunnen ze ook uitstekend worden ingezet in afslankformules of in maaltijdvervangers.

Aanbevolen gebruik:

1-2 theelepel(s) poeder in een groot glas water roeren. Direct opdrinken en hierna nog een glas water drinken. Bij voorkeur niet ’s avonds voor het slapen gaan innemen. Drink gedurende de dag ruim voldoende water.

Dit acacia vezels product is uitstekend te combineren met een goed probiotica supplement. Bijvoorbeeld Prescript-Assist en/of probiotic-10 25 miljard van NOW Foods.

Let op!  Tip: Zonder vezels, heeft een probiotica supplement aanzienlijk minder effect! De bacteriën uit een probioticum blijven veel beter ‘hangen’ als er voldoende voeding is voor die bacteriën. Die voeding is natuurlijk vezel.

The post Acacia Vezels als supplement appeared first on Natuurlijk Fit! Orthomoleculair therapeut M.R. Eekhof.

4 comments

  1. Ik ben heel erg benieuwd hoe de Acaciavezels je tot nu toe bevallen? Heb zelf ook EDS en dumping maar ook vertraging in laatste gedeelte van de darmen.

  2. Wat jammer dat je er geen baat bij had. Ik lees dat je ook last hebt van dumping syndroom, is dat een gevolg van een operatie? Ik heb zelf ook erg last van dumping maar nooit een maagoperatie oid ondergaan en wil graag meer weten over EDS en dumping syndroom.

Geef een reactie